Een plek waar consumenten kleding met elkaar delen

May 21, 2014 lorette

Na jarenlange ervaring opgebouwd te hebben binnen de vintage kleding branche, tilt webshop Doortje Vintage, duurzame fashion naar een hoger niveau: LENA, the fashion library. Een plek waar consumenten kleding met elkaar delen. Vanaf oktober opent LENA haar deuren in hartje Amsterdam.

De huidige mode maatschappij draait tegenwoordig grotendeels op massa consumptie en draagt in grote getalen bij aan onder andere schaarste van grondstoffen, kinderarbeid, uitbuiting en de alsmaar groeiende afvalberg. De dames achter LENA, Angela, Diana en Elisa Jansen en Suzanne Smulders, willen dit aanpakken. ‘Ons doel is om mensen bewust te laten consumeren. Met Doortje Vintage zijn we hier al jaren mee bezig, en het is tijd voor een nieuwe stap’, aldus Elisa Jansen. LENA voorziet in de behoefte van de consument om vaak en snel te wisselen van kleding, maar plaatst dit in een nieuwe duurzame context, waarbij het concept ‘bezit’ plaatst maakt voor ‘gebruik’. Daarnaast is LENA een plek waar mode staat voor creativiteit en fun, waar je eindeloos kan experimenteren met je persoonlijke stijl.

Duurzaamheid, stijl en kwaliteit zijn key factoren voor de collectie van LENA, bestaande uit vintage, duurzame labels en door consumenten ingebrachte kleding. LENA werkt met een abonnementen systeem. Een variatie aan abonnementen met elk een bijbehorend aantal kledingstukken die je kunt lenen. Net zoals bij een bibliotheek. Deze kun je wisselen wanneer jij wil. Suzanne Smulders verteld: ‘we willen duurzame mode voor iedereen toegankelijk maken, dus bieden we naast abonnementen ook strippenkaarten aan. Mocht je echt geen afscheid van een kledingstuk kunnen nemen, is kopen ook een optie. Een ‘try before you buy’ systeem om bewust shoppen te stimuleren.’

De 4 van origine Brabantse onderneemsters zijn een hecht team met gedegen kennis en ervaring op het gebied van mode en duurzaamheid, en staan te trappelen om hun jarenlange droom te verwezenlijken.

Previous Article
Just Be It #3 in het teken van beweging

We zijn helemaal klaar voor de zomer! In editie 3 lees je over de leukste...

Next Article
Mud Jeans: lease a bag

Na ‘Lease a jeans’ en ‘Lease a fleece’ lanceerde Mud...