Regisseur ‘The True Cost’ komt voor het eerst naar Nederland

October 7, 2015 lorette

Op 9 en 10 oktober vindt de Strawberry Earth Fair plaats in ‘Amsterdam Roest, een tweedaags evenement met het nieuwste op het gebied van duurzame mode, design, film, eten en een inhoudelijk programma gericht op innovatie in de mode- en designindustrie. Op vrijdag 9 oktober (Dag van de Duurzaamheid) gaan Andrew Morgan, Amerikaanse regisseur van de internationaal veelgeprezen documentaire ‘The True Cost’ en Safia Minney, oprichter van duurzaam modelabel People Tree UK, in gesprek met host Andrea van Pol over de toekomst van de mode-industrie. De Amerikaanse filmmaker maakt zijn debuut in Nederland tijdens de Talkshow  ‘The Future of Fashion’.

Duurzame pioniers Morgan en Minney delen hun visie
‘The True Cost’ brengt de impact van de mode-industrie op mens en planeet op indringende wijze in beeld en laat invloedrijke entrepreneurs als Stella McCartney en Livia Firth aan het woord. De documentaire ging 29 mei jl. wereldwijd in première en verwelkomende prominenten als Anna Wintour, Anne Hathaway en Isabella Rosselini bij de vertoning in New York.

Met ‘The True Cost’ wil Andrew Morgan bijdragen aan een tippingpoint:
“Op de dag dat ik mijn vorige film afrondde, las ik op de voorpagina van de krant over de dramatische instorting van de textielfabriek in Rana Plaza, Bangladesh. Dat was het moment waarop ik besloot dat ik met een film wil bijdragen aan een keerpunt in de geschiedenis. De verhoudingen in de mode-industrie zijn zo scheef gegroeid dat de mensen die bij machte zijn een statement te maken, dat moeten doen. Iemand betaalt de prijs voor onze goedkope kleding – deze mensen heb ik met ‘The True Cost’ een stem willen geven”.

Naast de vele anonieme arbeiders in de kledingindustrie, laat ‘The True Cost’ succesvolle ondernemers zien die op een andere manier te werk gaan, waaronder Safia Minney – oprichter en directeur van People Tree. Met haar bedrijf werkt Minney in de gehele productieketen aan verduurzaming. Heel bewust werkt People Tree in Aziatische landen zoals Bangladesh om zich ter plaatste in te zetten voor empowerment van de fabrieksarbeiders. Het leverde People Tree een notering op in de ‘Top 5 most ethical companies in the UK’. Wereldwijd heeft People Tree meer dan duizend verkooppunten.

Tijdens de Talkshow ‘The Future of Fashion’ gaan Morgan en Minney in gesprek met host Andrea van Pol en delen met het publiek hun visie op de toekomst van de kledingindustrie.
‘The Future of Fashion Talkshow’ vindt vrijdag 9/10 plaats tussen 21:00 – 22:00 uur. Toegang is gratis met dagkaart of passe-partout (let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar).

Daan Roosegaarde op de Strawberry Earth Fair
Op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober tovert Strawberry Earth ‘Amsterdam Roest’ om tot een duurzaam walhalla. De jaarlijkse Strawberry Earth Fair biedt het nieuwste op het gebied van duurzame mode, design, eten en een inhoudelijk programma gericht op innovatie in de mode- en designindustrie. Vrijdag 9 oktober gaat Daan Roosegaarde, duurzame pionier en innovator, in gesprek met de mode- en designprofessionals die hebben deelgenomen aan de ‘Class of 2015’ van de Strawberry Earth Academy. Het tweedaagse festival biedt bezoekers een verrassende mix van start-ups, ontwerpers en merken die laten zien dat duurzaam leven samengaat met esthetiek en genieten. Er is een ‘MakersLab’, een expositie met resultaten van de Strawberry Earth Academy en zaterdag 10 oktober wordt afgesloten met een feest.

Strawberry Earth Fair 2015
Datum: vrijdag 9/10 (16:00 – 01:00) en zaterdag 10/10 (14:00 – 03:00)
Locatie: ‘Amsterdam Roest’, Jacob Bontiusplaats 1 in Amsterdam
Ticketprijs: € 16,50 (dagkaart) of € 25,00 (passe-partout voor 9 en 10 oktober)
Kaartverkoop: kaarten zijn te koop via www.strawberryearth.com/fair
Programmering: bekijk het hele programma op www.strawberryearth.com/fair

Previous Article
Duurzaamheid van binnenuit

Froukje Jansen, we kennen haar van verschillende televisie programma’s waarin een sustainable lifestyle cen...

Next Article
Grootschalige landelijke actie voor duurzamer eten

Voor het tweede jaar ging de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM-actie van start, een...