Krom is het nieuwe recht

October 29, 2015 lorette

kromme komkommers, te dikke tomaten, tweebenige wortels

Tekst: Valerie van Voorthuysen 

Met een leus “Krom is het nieuwe recht” was onze aandacht al snel getrokken en na het proeven van de soep gemaakt van geredde groenten waren we verkocht. Just Be It kwam in contact met de oprichters van Kromkommer.

Volgens schattingen wordt zo’n 5 tot 10% van alle groente en fruit in Nederland verspild vanwege hun ‘looks’. Groente die worden afgekeurd vanwege hun uiterlijk – kromme komkommers, te dikke tomaten, tweebenige wortels -, komen in afvalcontainers terecht. Met de kwaliteit van deze groenten is echter niets mis en toch eindigen ze niet op een bord. De oprichters Jente de Vries en Lisanne van Zwol legden zich hier niet bij neer en startten Kromkommer.

De Missie van Kromkommer is het redden van alle ‘gekke’ en ‘overgebleven’ groenten en fruit, die anders verspild zouden worden. Kromkommer introduceerde vorig jaar een succesvolle soeplijn van deze gekke, niet perfecte groente die inmiddels in 50 winkels in Nederland te koop is. Hiermee hebben zij een vliegende start gemaakt in hun bijdrage aan de verandering van het voedselsysteem in de wereld. Just Be It blijft deze veelbelovende partij op de voet volgen!

Leest het artikel in Just Be It 8

Previous Article
De worst story

Morgen verschijnt het boek De Worst Story van Samuel Levie bij Nijgh & Van Ditmar. Het boek vertelt het ver...

Next Article
Duurzaamheid van binnenuit

Froukje Jansen, we kennen haar van verschillende televisie programma’s waarin een sustainable lifestyle cen...