Europese design evenementen

November 18, 2015 lorette

Eva Vlogman bezoekt als interieurarchitect regelmatig Europese designevenementen om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Duurzaamheid krijgt tijdens deze evenementen steeds vaker een belangrijke rol. Enerzijds wordt er vanuit opleidingen meer aandacht aan gegeven, anderzijds zien we dat de jonge generatie ontwerpers zelf het initiatief neemt omdat het voor hen persoonlijk van waarde is. Voor Just Be It bracht Eva Vlogman twee mooie duurzame initiatieven in kaart die ze tegenkwam tijden de Design Week Milaan.

Dora
Ontwerper Tor Hadsund
Dora accentueert dat duurzaamheid en kwaliteit heel goed samen gaan in één ontwerp. Dora is een bed, dat gebruikt kan worden om te liggen en om op te zitten. De matrassen zijn gemaakt van natuurlijke materialen die bekleed zijn  met gerecyclede stoffen. Het ontwerp straalt kwaliteit, comfort en stevigheid uit.

Vlas stoel
Ontwerper Christien Meindertsma

Christien Meindertsma onderzoekt in haar werk de levensduur en het gebruik van (consumptie) producten en grondstoffen. Ook probeert ze de herkomst van dagelijkse producten, waar men zich door industriële productieprocessen en globalisering niet meer bewust van is, opnieuw inzichtelijk te maken. De vlasstoel is gemaakt van wol, vlas en bioplastic. Door deze combinatie samen te persen ontstaan mooie verassende vormen en patronen. Het design heeft een natuurlijke uitstraling.

Previous Article
Managing Director Net4Kids

Odette van Zijdeveld staat aan het roer van Net4kids, een BtB charity voor impactvolle kinderhulp, waar con...

Next Article
De worst story

Morgen verschijnt het boek De Worst Story van Samuel Levie bij Nijgh & Van Ditmar. Het boek vertelt het ver...