Verduurzaming van de leerindustrie

December 16, 2015 lorette

Minimalistische modellen in klassieke tinten

Het Amsterdamse label O My Bag breidt de collectie uit met een serie van understated minimalistische modellen in klassieke tinten als bordeaux, camel, midnight-blue en diepzwart. De nieuwe collectie bestaat onder andere uit shoppers, clutches, laptoptassen en hoezen, schoudertassen en leren accessoires.

De productie van O My Bag vindt plaats in Calcutta (India), waar de tassen onder eerlijke omstandigheden worden gemaakt van eco-leer dat special is ontwikkeld voor O My Bag. Op deze manier hoopt het label te kunnen bijdragen aan de verduurzaming van de leerindustrie. Daarnaast zet O My Bag zich actief in om de complete productieketen zo transparant mogelijk te maken en consumenten inzicht te geven in alle stappen.

“Het is als ondernemer belangrijk om na te denken over jouw acties en de gevolgen op lange termijn. We willen met O My Bag, naast een mooi product maken, ook echt bijdragen aan structurele verbetering van de levenstandaard van de makers en hun families,”  aldus Paulien Wesselink, oprichter O My Bag.

Lees het artikel in Just Be It 8

 

Previous Article
Handgemaakte schoenen van gerecycled visnet

Ontwerper Andrea Verdura heeft een diepe passie voor schoenen. De sandalen zijn gemaakt van gerecycled vis...

Next Article
Managing Director Net4Kids

Odette van Zijdeveld staat aan het roer van Net4kids, een BtB charity voor impactvolle kinderhulp, waar con...