Levi’s Sustainability Vice President

September 9, 2014 lorette

Bedachtzame, stilistische kleding: ‘made with progress’

Michael Kobori, Vice President Social en Environmental Sustainability is wereldwijd verantwoordelijk voor het bedenken, ontwikkelen en implementeren van de duurzaamheidsstrategie van  Levi’s Strauss & Co. Michael startte bijna twintig jaar geleden bij de denim-fabrikant. Just Be It kreeg de zeldzame kans met Kobori in gesprek te gaan over het duurzaamheidsbeleid van Levi’s. 

Hoe definieer je duurzaamheid bij Levi’s?
Meer dan 140 jaar geleden, produceerde Levi Strauss en Jacob Davis ‘s werelds eerste spijkerbroek – de beroemde 501®. Door het aanbrengen van een klinknagel op een denim werkbroek konden zij zo de duurzaamheid van de kleding voor de werknemers garanderen. We zeggen niet voor niets: “Built to last”, want Levi’s is sinds die tijd niet gestopt met het zoeken naar nieuwe grenzen wat betreft de duurzaamheid en innovatie van haar kleding.

Van de ontwikkeling van de eerste gedragscode voor onze fabrikanten in 1992, tot de lancering van onze game-changing Water <Less ™ jeans in 2010, zijn wij voortdurend een pionier op het gebied van innovaties en duurzame kleding. Op dit moment ligt de focus op het milieu en de sociaal duurzame productie van de producten. We richten ons op alle fasen van de levenscyclus van een kledingstuk: van het conceptuele ontwerp, de materialen, hoe het is geproduceerd, tot en met de manier waarop het wordt behandeld door een consument.

>>Lees het volledige interview

Previous Article
Nieuwerwetse boomhut

Een woonhuis voor vier personen Architectuur- en design studentKonrad Wójcik...

Next Article
Ibiza 2014

Annabel Wiering werd tijdens haar studie Modemanagement verliefd op etnische...