Dutch Design Week

October 20, 2014 lorette

Zaterdag 18 oktober gaat in Eindhoven de dertiende editie van Dutch Design Week (DDW) van start. Met presentaties van tal van jonge talenten en nieuwe collectieven heeft het evenement ook dit jaar weer veel oog voor de toekomst van design.

Vaste waarde tijdens DDW is de jaarlijkse Graduation Show van Design Academy Eindhoven. In deWitteDame toont de academie negen dagen lang het afstudeerwerk van 155 afzwaaiende studenten. Ook ArtEZ Arnhem en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), dit jaar voor het eerst op DDW, presenteren eindexamenprojecten. ArtEZ toont ontwerpen van alumni in het Temporary Art Centre (TAC), en combineert de tentoonstelling met een serie lezingen door internationale sprekers. De KABK brengt in het Glasgebouw een nieuwe lichting grafisch ontwerpers voor het voetlicht.
De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) presenteert zich voor het eerst buiten het eigen terrein, en doet dat onder meer in samenwerking met de collega-universiteiten van Delft en Twente. Onder de naam Design United presenteren ze in het Klokgebouw de expositie Mind the Step, met 70 projecten (in zes thema’s) die laten zien welke invloed techniek, onderzoek en design hebben op het dagelijks leven.

Young Designer Award
Modeontwerpster Liselore Frowijn, industrieel ontwerper Dave Hakkens en animator Niels Hoebers zijn dit jaar de kanshebbers voor de Young Designer Award van DDA. Het werk van alle finalisten is tijdens DDW te zien in een speciale overzichtsexpositie in het TAB-gebouw.

Previous Article
Het Rijksmuseum door de lens van Christian Voigt

Afgelopen vrijdag presenteerde Martijn Wanrooij met trots de exclusieve...

Next Article
Stawberry Earth lanceert de eerste duurzame academie voor de creatieve industrie

Stawberry Earth lanceert de eerste duurzame academie voor de creatieve...