Het Rijksmuseum door de lens van Christian Voigt

October 23, 2014 lorette

Afgelopen vrijdag presenteerde Martijn Wanrooij met trots de exclusieve solo-expositie “HALL OF FAME” van Christian Voigt. Deze internationaal bekende kunstfotograaf uit Duitsland kreeg de vrije hand van het prachtig gerenoveerde Rijksmuseum om voor één keer achter gesloten deuren te fotografen.

Christian Voigt kreeg het voorrecht om het hart van het Rijksmuseum vast te leggen. Bekeken door een lens waarachter authentieke verhalen schuil gaan, creëerde hij twee bijzondere kunstwerken. In deze solo expositie, genaamd Hall of Fame, zijn de Erezaal, met daarin Rembrandt’s alom bekende ‘Nachtwacht’ en de fameuze bibliotheek overweldigend en worden in een bijna hallucinerende stijl getoond. Voigt maakte daarbij gebruik van de fraaie lichtinval in het Rijksmuseum, wat resulteerde in een realistische weergave van beide ruimtes.

De indrukwekkende foto’s van het Rijksmuseum zijn te zien in zijn solo-expositie “HALL OF FAME” die nog tot en met 7 november te hangt in de Wanrooij Gallery: op de hoek van de PC Hooftstraat, direct naast het Rijksmuseum aan de Stadhouderskade 41 in Amsterdam. De openingstijden zijn woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Previous Article
Etsy Winter Winkel: unieke handgemaakte producten in hartje Amsterdam

Voor het tweede jaar op rij organiseert het Ka-ching Collectief in...

Next Article
Dutch Design Week

Young Designer Award Modeontwerpster Liselore Frowijn, industrieel...