Jan Willem Vosmeer CSR Manager Heineken

November 20, 2014 lorette

Jan Willem Vosmeer, verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid van Heineken. Uitgebreid gingen we met hem in gesprek. Jan Willem vertelt over de duurzaamheidsambities van Heineken, hij neemt ons mee in de uitdagingen waar hij tegen aan loopt en vertelt over hoe hij zijn privé leven duurzaam inricht.

Wat is je achtergrond?
Ik heb een opleiding in communicatie en organisatie-antropologie. Dus geen “typische” duurzaamheidsachtergrond. Ik heb lange tijd aan de advieszijde geopereerd, grote bedrijven geadviseerd en begeleid op het gebied van interne communicatie bij veranderingen. Binnen HEINEKEN heb ik mij in eerdere functies beziggehouden met employee engagement, brand PR, reputatiemanagement en crisis preparedness en – management. Maar grappig genoeg komen al die lessen die ik geleerd heb nu goed van pas in deze baan.

En deze baan houdt in?
Ik wilde graag een volgende stap zetten en kreeg de kans om CSR Manager te worden in het Global Sustainable Development team. De opdracht was om ons duurzaamheidsprogramma Brewing a Better World verder te ontwikkelen. HEINEKEN bood mij daarmee een unieke kans om het duurzaamheidsvak in de volle breedte te leren kennen: van water en energie tot mensenrechten en social investment. Allemaal in een internationale context. Het team wordt geleid door een director, en bestaat verder uit een data analyst, een CSR adviseur en enkele enthousiaste stagiairs.

Lees het interview in Just Be It #6

Previous Article
Een pareltje in Amsterdam

Verscholen in een klein steegje in het hectische centrum van Amsterdam...

Next Article
Tip voor bij de borrel: Crostini’s met pompoenhummus

Wij houden van producten met een verhaal. Onderstaande dranken zijn gemaakt...