Cortina en KUYICHI ontwikkelen limited edition designfiets

January 15, 2015 lorette

Fietsmerk Cortina en het duurzame kledingmerk KUYICHI hebben eind 2014 de handen ineen geslagen en samen een nieuw fietsmodel gelanceerd. De Cortina x KUYICHI is een sportief wit model met een designuitstraling, mooie leren elementen en automatische versnelling.

Het Cortina x KUYICHI-model wordt in een gelimiteerde oplage geproduceerd. De fiets heeft een white pearl frame en bestaat uit diverse duurzame producten. De leren handvatten en het leren zadel zijn bijvoorbeeld van het authentieke Engelse merk Brooks en de fiets heeft USB oplaadbare verlichting. De fiets heeft verder twee versnellingen, die automatisch schakelen als je op snelheid bent, en terugtraprem.

Peter Schuitema, international sales director bij KUYICHI: “Als één van de meest milieuvriendelijke middelen van vervoer vonden we het ontwerpen van een fiets eigenlijk heel logisch. Daarbij, we zijn een Nederlands merk en Nederland is het fietsland bij uitstek.

De fiets wordt in een gelimiteerde oplage van 500 stuks geproduceerd en is bij een selectie Nederlandse fietsspeciaalzaken verkrijgbaar. Hij is er in dames- en herenvariant en kost €599.

Previous Article
Water for Mukono

Fotografiemagazine GUP en Marie Stella Maris sloegen de handen in en...

Next Article
Tip documentaire: De slag om de Klerewereld

De kleren maken de man, maar wie maakt onze kleren? Voor De slag om de...