Just Be It 7: Een nieuw jaar

February 21, 2015 lorette

Een nieuw jaar. Voor velen het moment van reflectie  en het stellen van nieuwe doelen. Het doel van  Just Be It is en blijft onveranderd: wij zetten ons in voor een iets duurzamer bestaan. Dat doen we niet alleen, maar met alle sociaal ondernemers die op hun terrein een soortgelijke missie koesteren. Deze positieve ontwikkeling beperkt zich gelukkig net tot de grenzen van Nederland of Europa. Dat ondervond de Just Be It-redactie de afgelopen maanden aan den lijve. Ikzelf vertrok voor twee maanden naar Nieuw-Zeeland en Australië. Daar bezocht ik naast de prachtig beschermde natuur van de Kiwi’s en de hagelwitte stranden van Australië, de bijzondere steden Brisbane, Sydney en
Melbourne. Waar Australië, als collectief, nog altijd een hoge vervuilende impact heeft op de aarde en haar natuurlijke hulpbronnen, is de duurzame levensstijl van veel stedelingen aldaar een stuk verder dan bij ons. Tijdens mijn reis nam een van onze redactrices, Diane Schaub, grotendeels de verantwoordelijkheid op zich voor Just Be It editie 7. Ook zij maakte in de afgelopen periode een mooie reis: Max Havelaar begeleidde haar naar Sri Lanka, waar ze onder andere prachtige theeplantages bezocht en alles leerde over het duurzame productieproces van dit product. In deze editie doet ze hier uitgebreid verslag van.

Lorette der Kinderen

Dromers die verder durven kijken
Een reis naar Sri Lanka
Een nieuw jaar vol mooie plannen, ambities en mogelijkheden! Niet alleen voor Just Be It, maar ook voor alle gevlogen en ambitieuze ondernemers, werknemers en dromers die verder durven te kijken dan hun neus lang is en zich iedere dag opnieuw inzetten om daadwerkelijk een verschil te maken. In editie 7 maken we kennis met een aantal van hen. We spreken met zes ondernemers, die hun tips en inzichten op het gebied van sociaal ondernemen met ons delen. We ontmoeten topmodel Topaz Green, die met The Lunchbox Fund kinderen in Zuid-Afrika voorziet van een voedzame lunch. Daarnaast maakte ik een onvergetelijke reis naar Sri Lanka waar ik alles leerde over thee. Judith Verkuil van Max Havelaar vertelt ons meer over de kracht van fairtrade. En tot slot vind je ook in deze editie weer genoeg fashion, waaronder een interview met de oprichters van LENA een vooruitstrevend, nieuw concept dat is gelanceerd in Amsterdam: een fashionbibliotheek.

Diane Schaub

Previous Article
Negentien mode- en designprofessionals bundelen duurzame krachten op Strawberry Earth Academy 2015

De eerste lichting ondernemers die deelneemt aan de Strawberry Earth Academy...

Next Article
Water for Mukono

Fotografiemagazine GUP en Marie Stella Maris sloegen de handen in en...