The New Shoppingbag onderdeel van straatbeeld Rotterdam.

April 12, 2015 lorette

Het design gebaseerd op de bekende plastic tas

In Rotterdam onderdeel van het straatbeeld en ook in Japan al een groot succes: de nylon shopping bag van Suzan Bijl. Gebaseerd op de bekende - en soms als doorn in het oog, rondzwevende, - plastic tassen zijn de gekleurde milieu vriendelijke en duurzame tassen een lust voor het oog. 

In 2000 heeft Susan Bijl een eerste versie van The New Shopping bag gemaakt. In eerste instantie gewoon voor eigen gebruik. “Ik had behoefte aan een tas die voor meerdere doeleinden te gebruiken is, voor de boodschappen, strand, sporten en gewoon als dagelijkse tas. Zo kwam de tas tot stand. Een ontwerp dat licht gewicht is, onverslijtbaar, oersterk en ook leuk om te zien. Ik vind het persoonlijk erg belangrijk dat een product lang meegaat en echt functioneel is. Dat is wel gelukt.”  

En daar zijn wij het in Rotterdam mee eens. Sinds de start zijn de tassen niet aan te slepen en je ziet ze overal. Begonnen met 10 kleuren en 41 verschillende designs zijn de tassen inmiddels te verkrijgen in drie maten en talloze kleuren. De tas is gemaakt van 100% ripstop nylon, een textiel dat wordt gebruikt voor de productie van kites, waardoor ze erg sterk zijn..

In deze wereld, waar plastic in grote getalen in de zee drijft en er steeds vaker de noodklok wordt geluid zijn dergelijke eco-tassen een verademing. De tassen worden als zoete broodjes online verkocht.  

Suzan Bijl heeft grootse plannen voor 2015. Op dit moment is ze aan het bekijken hoe ze het productieproces nog verder kunnen verduurzamen. De ambitie is om dichter bij huis, dan wel in Rotterdam te gaan produceren. Daarnaast komen er nieuwe producten aan om de positie op de Nederlandse markt te versterken. Binnenkort is The New Shopping bag te zien op een beurs in Parijs en gaan onze buurlanden ook kennis maken met de tas. 

Previous Article
Van wijnvat naar borrelplank

Begin 2014 startten twee jonge ondernemers uit Amsterdam het merkhuis 'House...

Next Article
Just Be It spreekt topmodel Topaz Page-Green, ontwikkelaar app Feedie

Feedie is ’s werelds eerste filantropische foodie app, die gebruikers in...