Een samenwerking tussen Smog Bicylettes en Atelier de L’armée

March 30, 2014 lorette

Joost Doeswijk en Elza Wandler van Atelier de l’Armée werken met militair restmateriaal waar ze stoere robuuste tassen van maken. Alle stukken worden handgemaakt in het atelier in Amsterdam. Just Be It vroeg ze wat hen drijft. “Wij raken allebei geïnspireerd door bijzondere materialen die mooier worden na gebruik, of materialen met een geschiedenis. Zo is militair materiaal gemaakt met een functie, het is duurzaam en stevig. Het is zonde om deze materialen niet een tweede leven te geven.”
Verder halen ze prachtige denims en lappen leer waar niets mee wordt gedaan uit magazijnen, zogenaamde “deadstock” om vervolgens prachtige tassen en andere accessoires te ontwikkelen. De modellen ontwerpen ze samen, waarbij Elza haar inspiratie haalt uit hedendaags design en Joost meer uit het verleden. Deze combinatie zie je duidelijk terug in de producten.

Atelier de L’armée is een eenmalige samenwerking aangegaan met Smog Bicylettes uit Parijs. Prachtige tassen gemaakt voor de hippe Smog fietsen is het resultaat.

Previous Article
Creatieve wereldhoofdstad Berlijn

Tips voor een weekend Berlijn.Biologische restaurants, stijlvolle...

Next Article
De wereld van Stijn Otten

Stijn Otten. 30 jaar en een begrip in de wereld van duurzaam en sociaal...